Министерството на туризма извърши обстойна проверка на туроператорите във връзка с

...
Министерството на туризма извърши обстойна проверка на туроператорите във връзка с
Коментари Харесай

Извънредни разкрития около мистериозната смърт на нашенеца, издъхнал след фатална екскурзия до Египет

Министерството на туризма извърши обстойна инспекция на туроператорите във връзка с извършена екскурзия до Египет. Инспекцията установи, че " АБАКС " ЕООД е регистриран като туроператор и туристически сътрудник в Националния туристически указател (НТР). Дружеството има годна застраховка " Отговорност на туроператорa " на стойност 1,4 млн. лева с годност 7 септември 2019 година Posoka.com е с регистрация в Националния туристически указател като туроператор и туристически сътрудник. Дружеството има годна застраховка " Отговорност на туроператора ". Лимитът й е 75 хиляди лева, а срокът на годност е 2 юни 2019 година, оповестява Блиц.

``
реклама

Според Закона за туризма съществуването на годна лавица е изискване всяка компания да извършва и дава туроператорски услуги.

Проверката на Министерството на туризма сподели, че в тази ситуация с пътуването на българската група в Египет, туристическа организация Posoka.com не е уредник на туристическия пакет и няма касателство във връзка с провеждането на екскурзията или съпровождащите самолетни полети.

Проверката идва, след като  български екскурзиант умря на борда на аероплан, пътувал от Египет към България . Пътуването бе проведено от туристическа компания, а някои от пасажерите споделиха мнение, че повода е хранително натравяне в хотела.

На 17 ноември Александрина Панайотова и група българи отпътуват на екскурзия в Египет, проведена от български туроператор. Първите 7 дни всички нощували в хотел в Хургада, където съгласно Александрина храната била ужасна. И множеството от туристите се хранели отвън хотела. Когато всички се преместили в хотела в Кайро, на един от възрастните пасажери му прилошало, а лекарите му споделили, че имал хранително натравяне.

Мъжът бил нормализиран от лекарите и качен на борда на самолета за България, само че след един час във въздуха се почувствал зле и умрял.

От " Гранична полиция " обявиха, че българският екскурзиант, който е на към 65-годишна възраст, е умрял от естествена гибел и че прокуратурата проверява случая. A oт туристическата организация разясниха, че не са получавали недоволства по отношение на храната в хотела.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР